ΚΩΣΤΑΣ ΤΗΛΑΒΕΡΙΔΗΣ - Official website
 


 

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Κώστας Τηλαβερίδης γεννήθηκε στην Κρύα Βρύση νομού Πέλλας όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Ασχολήθηκε με την μουσική παίζοντας κιθάρα και σαξόφωνο. Άρχισε να γράφει δικά του τραγούδια στα μέσα της 10ετείας του ΄80.

Το 2001 συμμετέχει στιχουργικά στην δισκογραφική δουλειά του Ziad Rajab (CD: “Maujet Tarab”) με το τραγούδι «Αφροδίτη» που το ερμηνεύει η Μόρφω Τσαϊρέλη.

Το 2005 συμμετέχει στο Φεστιβάλ τραγουδιού Θεσ/νίκης με το τραγούδι  «ΞΗΜΕΡΩΣΕ ΞΑΝΑ»

Την επόμενη χρονιά –τον Απρίλιο του 2006- εκδίδει την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ». Μια ανεξάρτητη παραγωγή που επιμελήθηκε ο Μανώλης Φάμελλος και τις ενορχηστρώσεις έκανε ο Δημήτρης Μπασλάμ και ο Μ. Φάμελλος. Συμμετέχουν στην ερμηνεία των τραγουδιών ο Γ. Δημητριάδης («ξυπνητήρι», «στη φωτιά») ο Νίκος Ζιώγαλας («στην άκρη του Φθινόπωρου»), η Λουίζα Σοφιανοπούλου («της αγάπης») και ο Μ.Φάμελλος («χρυσαλλίδα», «νότιος άνεμος»).

Το 2006 συμμετέχει στιχουργικά στην δισκογραφική δουλειά «ανοιχτά μαγαζιά» του Γ.Δημητριάδη με το τραγούδι «μη με ρωτάς».

Τον Οκτώβρη του 2008 το περιοδικό «δίφωνο» (τεύχος 155) συμπεριλαμβάνει στην συλλογή του «πράσινα τραγούδια» το τραγούδι «το χρώμα» από το cd: «Νέος Κόσμος».

Τον Οκτώβριο του 2010 παρουσιάζει στην τηλεοπτική εκπομπή «ράδιο αρβύλα» του ΑΝΤ1 το καινούριο τραγούδι «τέλος εποχής». 

Κυκλοφορεί την άνοιξη του 2013 από τις εκδόσεις ΑΣΤΑΡΤΗ το βιβλίο του Χρήστου Αντωνιάδη "Ξημέρωσε ξανά”. Τέσσερα σπονδυλωτά διηγήματα που είναι αποτέλεσμα του 'διαλόγου' με τους στίχους και τη μουσική των τραγουδιών του Κώστα Τηλαβερίδη.

Τον Νοέμβριο του 2016 συμμετέχει στιχουργικά στην δισκογραφική δουλειά του Γιώργου Δημητριάδη «Τίποτα κακό δεν θυμάμαι» με το τραγούδι «Σκουριά».

Τον Απρίλιο του 2017 κυκλοφόρησε διαδυκτιακά το δεύτερο άλμουμ του Κώστα Τηλαβερίδη με τίτλο “ΕΝΔΟΧΩΡΑ” από την «MLK δισκογραφική». Σημαντικό στοιχείο στην έκδοση αυτή είναι οι συμμετοχές στην ερμηνεία των : Δημήτρη Ζερβουδάκη, Βασίλη Λέκκα, Γιώργου Δημητριάδη, Στάθη Δρογώση, Χάρη Μιχαηλίδη (Δραμαμίνη), Gautier Βελισσάρη, Μανώλη Φάμελλου, Νίκου Ζιώγαλα, Αργύρη Μπακιρτζή και Παντελή Θαλασσινού. Οι ενορχηστρώσεις των τραγουδιών έγιναν από τους: Γιώργο Χαρατζόγλου, Ματί Παλαιολόγου, Βασίλη Χατζηνικολάου, Νίκο Χρηστίδη και Μανώλη Ανδρουλιδάκη και Νίκο Μπούμπα.

 

 

 

 

 

-
- All Rights Reserved.    Designed by Valentine floral creations    Development by Imathia1.gr